fredag 3. september 2010

Oxford Street


Når vi skal shoppe i London, har vi uendelig mange muligheter. Det er mange shoppingsentre, kjente handlegater og  flere markeder hvor vi får tak i det meste mellom himmel  og jord for en billig penge.
Mens vi snakker om penger; i England bruker man britiske pund.
1 britisk pund = 9,65 norske kroner så 100 britiske pund(£) = 965 norske kroner.

Gaten følger den romerske veien mellom Hampshire og Colchester, som gjennom middelalderen ble den viktigste utfartsveien fra byen. Den var før den
siste strekningen på de dødsdømtes reise fra Newgate fengselet til galgen i Tyburn. Det var først på 1800-tallet at området ble bebygget.


I dag er Oxford Street kjent som en av Englands mest eksklusive shoppinggater, og har derfor blitt et attraktivt turistmål og deretter har det kommet mange turistsjapper, men det er fortsatt en av de mest eksklusive handlegatene i London. Gaten er 2,5  kilometer lang fra ende til ende, det kan være gøy å ha vært der, for det er fortsatt utrolig mange butikker som virkelig er verdt en titt.

Det er mange kjente butikker langs Oxford Street, som varehusene Selfridges, Debenhams, John Lewis og Marks and Spencer som også kan være verdt besøket til Oxford Street.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar